Bachelor

Onderwijs is natuurlijk een van de belangrijke aspecten van een studievereniging en daarom richt een van de bestuursleden zich op dit aspect, de commissaris bacheloronderwijs. Deze persoon is nauw betrokken bij het onderwijs van de opleiding en is het eerste aanspreekpunt voor studenten voor zowel opmerkingen als verbeteringen met betrekking tot het onderwijs van onze bachelor.

De commissaris onderwijs bachelor staat in nauw contact met het onderwijsteam van de bachelor Life Science & Technology en is onder andere betrokken bij evaluaties, studiebegeleiding, mentoraat, boekverkoop en de onderwijscommissie.

Heb je vragen over een van de bovenstaande onderwerpen of een ander onderwijsgerelateerd onderwerp? Stuur gerust een bericht of e-mail!

Studiemateriaal

S.V. LIFE verzorgt het studiemateriaal van onze (eerstejaars)studenten. Naast dat je bij ons je studieboeken kunt kopen (zowel eerste- als ouderejaars!) via deze pagina, verzorgen wij ook de rest van het studiemateriaal. Ieder jaar organiseert S.V. LIFE de ‘labjaspasdagen’, waar jij je labjas en labbril kan bemachtigen, je nog kan inschrijven bij S.V. LIFE mocht je dit nog niet gedaan hebben, onze merchandise kan bekijken, en een pakket van de KNCV kan ontvangen bij inschrijving!

Tutoraat

Problemen met een vak en behoefte aan extra hulp? Dat kan! Vanuit S.V. LIFE kunnen tutoraten (een soort klassikale bijles) georganiseerd worden. Als je moeite hebt met een vak, geef dit dan door aan je mentor of aan de Commissaris Onderwijs Bachelor. Bij genoeg animo zal er een tutoraat georganiseerd worden die precies aansluit op de stof, en waar er (enkele) oefententamenvragen behandeld worden. Interesse om te helpen met geven van een tutoraat? Neem dan ook contact op met de Commissaris Onderwijs Bachelor.

Vakevaluaties

Als studievereniging is onderwijs een belangrijk aspect. S.V. LIFE waarborgt de kwaliteit van het onderwijs door onder andere evaluaties te organiseren. Zo zijn er op de helft van, en na iedere periode mondelinge evaluatiebijeenkomsten van de college responsgroepen voor ieder cohort. De college responsgroepen zijn groepen van ongeveer zes tot acht vrijwillige studenten van een jaarlaag, die vaak aansluitend op een college of in de lunch vergaderen onder leiding van de Commissaris Onderwijs Bachelor. Mocht je geïnteresseerd zijn in het evalueren van het onderwijs, dan kan je altijd meer informatie over de college responsgroepen aanvragen bij de Commissaris Onderwijs Bachelor, of de pagina over de opleidingscommissie bezoeken.

Minor

Er zijn heel veel verschillende en interessante mogelijkheden voor het volgen van een minor in Leiden of Delft, maar ook buiten deze universiteiten. S.V. LIFE heeft een minorgids gemaakt waarin verschillende ervaringen van je medestudenten staan om je te helpen een minor te kiezen die bij jou past. De gids kan je hieronder downloaden. Heb je zelf een minor gedaan en wil je jouw ervaringen delen? Laat het weten aan de Commissaris Onderwijs Bachelor!

BEP Informatie

Bij het afsluiten van de bachelor hoort een bachelor eind project (BEP). Ben jij benieuwd naar de verschillende groepen binnen de TU Delft en Universiteit Leiden waar jij stage kan lopen? Kijk dan naar de BEP/MEP Gids van LIFE met ervaringen van verschillende LST-studenten! Je kan deze hieronder downloaden door op het vakje te klikken. Heb je zelf een leuke BEP of MEP gedaan en zou jij je ervaring willen delen? Neem dan contact op met een van de Commissarissen Onderwijs!

Sponsoren