Commissies

S.V. LIFE organiseert erg veel activiteiten, zowel sociaal als onderwijs- of carrièregericht. Deze activiteiten worden georganiseerd door de vele commissies die LIFE rijk is. Van de organisatie van studiereizen, bedrijfsexcursies, feestjes of een familiedag tot de evaluatie van het onderwijsprogramma van Life Science & Technology, voor alles is een commissie. Er is zelfs een commissie die zelf bier brouwt! Elke commissie bestaat uit een aantal LST-studenten, vaak uit verschillende jaarlagen, die zich willen inzetten voor LIFE. De meeste commissies worden aan het begin van het academische jaar samengesteld.

Lijkt het jou wat om zo’n commissie te doen, maar weet je niet welke? Dan is er aan het begin van elk jaar een commissie-interesseborrel, waarbij alle LST’ers (ook eerstejaars (master-) studenten!) kennis kunnen maken met de verschillende commissies en LIFE-leden die al ervaring hebben met zo’n commissie. Daar kan je dus al je vragen kwijt! Ben je benieuwd welke commissies S.V. LIFE allemaal heeft of welke commissie bij jou past? Neem dan een kijkje in de lijst hieronder!

Klik hier voor een standaard sjabloon voor een agenda en/of notulen.

AlCoLI

Na een lange dag practica, colleges en studeren is er de mogelijkheid om te genieten van een biertje bij een van de borrels van S.V. LIFE. Zonder bier zijn er geen borrels en zonder barkeepers geen bier! Dit doen ze elke week op woensdag in ‘Bar het Lab’ in het nieuwe Applied Sciences gebouw (Van der Maasweg 9) in Delft. Naast de wekelijkse borrels, organiseert de AlCoLI ook borrels met een thema zoals de Mexicaanse of de karaoke borrel.

Almanakcie

Elk jaar maakt de Almanakcie een jaarboek voor alle leden van S.V. LIFE. De laatste thema’s waren “Samenleven”, "Dubbel Leven", "Expression", "The Cycle of LIFE", "Life Changing" en dit jaar "Bright side of Life" . De Almanakcie geeft iedereen de kans om in het jaarboek te komen. Naast alle mooie momenten in LIFE bevat het jaarboek informatie over het onderwijs, geschriften van diverse personen, andere verenigingen en alle commissies van LIFE.

ASconnect

Applied Sciences connect (ASconnect) is een carrière-evenement, speciaal georganiseerd voor TNW-studenten! Het wordt georganiseerd door studenten van vier verschillende TNW-studies: Life Science & Technology, Molecular Science & Technology, Nanobiology en Technische Natuurkunde. Bedrijven gerelateerd aan deze studies zullen zichzelf presenteren en laten zien wat het betekent om in het veld te werken. Daarom geeft het studenten een beter inzicht in de kansen die ze hebben na hun afstuderen. ASconnect is te bereiken op asconnect@tudelft.nl.

BaCOLI

Zonder een studie is er geen behoefte aan een studievereniging, dus er is een commissie samengesteld om het niveau van het onderwijs te waarborgen. De eerste bestaat uit studenten uit verschillende jaren van de bachelor, de BaCOLI. De BaCOLI’s vertegenwoordigen de algemene mening van hun representatieve jaar over de colleges en docenten. Als er verbeterpunten zijn, worden deze besproken met de opleidingscommissie (OC) en de Commissaris Onderwijs Bachelor. Op deze manier worden problemen in het onderwijsprogramma in een vroeg stadium gesignaleerd en kan iedereen werken aan de verbetering van de studie Life Science & Technology.

BrAcCoLI

De BrAcCoLI is de commissie van LIFE die gedurende het jaar diverse activiteiten organiseert. Naast al het studeren hebben de studenten tijd nodig om te ontspannen, waar de BrAcCoLI voor zorgt. Elk jaar organiseren ze een kerstdiner en verschillende feesten. Ze organiseren ook activiteiten zoals lasergamen, trampoline springen of een casino-avond.

Brouwcie

Studenten Life Science & Technology houden ervan om bier te drinken, maar wat nog leuker is, is het drinken van je eigen gebrouwen bier! LST-studenten houden van gisting, een proces dat je gebruikt om je eigen bier te brouwen. De Brouwcie gebruikt zijn kennis van de lezingen over gist om het perfecte bier te brouwen. Alle leden van LIFE kunnen aan het einde van het jaar van dit bier genieten op de barbecue.

BuLaCo

Deze commissie heeft als doel om jaarlijks een studiereis binnen Europa te organiseren. Deze reis is speciaal georganiseerd voor tweede en derdejaars bachelorstudenten. Tijdens de reis van 9-10 dagen worden veel Life Science bedrijven, onderzoeksgroepen, universiteiten en instellingen bezocht. Naast het educatieve deel van de reis is er ook tijd voor ontspanning en een cultureel programma.

DeVincie

De beste wijn, is wijn die je zelf hebt gemaakt. LIFE heeft een commissie die elk jaar een nieuwe wijn maakt. Deze wijnen worden aan het eind van het jaar op de barbecue gepresenteerd, net als de bieren en andere gebrouwen likeuren.

EjAccie

Wanneer je op de universiteit begint, is het belangrijk om de mensen van jouw jaar te kennen. Je zit elke dag naast elkaar tijdens de colleges en staat veel samen in het laboratorium. Dit is de reden dat LIFE een eerstejaars-activiteitencommissie heeft. De commissie bestaat uit eerstejaars en een lid van het bestuur. Ze organiseren verschillende activiteiten voor alleen de eerstejaars, waaronder een after-tentamenlunch en speedmeeten met sjaarschen!

ExcurCie

Tijdens de studiereizen bezoek je veel verschillende bedrijven in verschillende landen, maar de bedrijven die dicht bij de universiteit staan, worden bijna nooit bezocht door LIFE. Daarom is een aantal jaar geleden een excursiecommissie geïntroduceerd. Deze commissie organiseert verschillende excursies naar bedrijven en universiteiten in Nederland.

Facultaire commissies

LIFE organiseert verschillende activiteiten in samenwerking met andere verenigingen. De meeste van deze activiteiten worden georganiseerd door een facultaire commissie, bestaande uit een lid van elke betrokken vereniging. In Leiden en Delft zijn er facultaire feesten zoals de FWN Faculty Party en LABdance, respectievelijk georganiseerd door de Faculty Party-commissie en de Partycle.

FamBrOZcie

Om onze families te laten zien hoe een dag als student Life Science & Technology eruit ziet, organiseert de FamBrOZcie elk jaar een familiedag. LST-studenten worden uitgenodigd om hun ouders, broers en zussen mee te nemen om in een lab te werken, een echt LST-college te volgen en nog veel meer.

IntroCie

Studievereniging LIFE en het management van het onderwijs van LST vinden het belangrijk dat de eerstejaars elkaar leren kennen voordat het academische jaar begint. De IntroCie is de introductieweekendcommissie van LIFE en verzorgen dit gehele weekend. Ze organiseren een weekend voor de aankomend eerstejaars van Life Science & Technology. De commissie is verantwoordelijk voor de creatieve en logistieke realisatie van het weekend. De eerstejaars leren elkaar kennen tijdens dit weekend en leren over het studentenleven, LST en LIFE.

Kascie

De Kascie is het financiële controle-orgaan van studievereniging LIFE. Zij controleren twee keer per jaar de boekhouding en geven advies aan de algemene ledenvergadering over of zij de voorgestelde financiële realisatie zouden moeten goedkeuren. De Kascie bestaat uit oude voorzitters en oude penningmeesters van S.V. LIFE.

LaLacie

De bachelorreis is voor tweede en derdejaars studenten van de bachelor. Voor eerstejaarsstudenten van de bachelor is er ook een studiereis. Elk jaar organiseert de LaLacie een korte studiereis naar België, Nederland, Luxemburg of Duitsland, vooral voor eerstejaarsstudenten. De commissie bestaat uit eerstejaars en een lid van het bestuur. Zij organiseren een reis op het opleidingsniveau van het eerste jaar van de bachelor.

LIFE Goes On

Zelfs nadat je bent afgestudeerd als Master of Life Science and Technology, is LIFE nog niet afgelopen. De alumnicommissie LIFE Goes On bestaat uit een masterstudent en een aantal alumni die activiteiten speciaal voor de alumni organiseren. Ze organiseren borrels, een carrière-evenement en een reünie, zodat de alumni elkaar nog steeds kunnen zien na hun afstuderen en hun kennis kan worden gedeeld met de studenten. Voor meer informatie over de activiteiten van deze commissie kun je een e-mail sturen naar lgo@svlife.nl.

Liqcie

De Liqcie maakt haar eigen sterke drank. Het is tegen de wet om je eigen sterke drank te destilleren, maar er zijn andere manieren om sterke drank te maken. De commissie bepaalt de sterke drank die de andere leden op het kerstdiner en aan het eind van het jaar op de barbecue kunnen proeven.

LuCo

Elke vijf jaar viert S.V. LIFE een lustrumjaar, wat in het teken staat van feestelijke activiteiten zoals een groot lustrumgala en lustrumreis! 
Het afgelopen lustrum ging van start in september 2019 en was de twintigste verjaardag van LIFE. Dit was het vierde ‘lustrum’-jaar van onze studievereniging. Dit was wederom een jaar vol feestelijke activiteiten, die werd georganiseerd door onze Lustrum-commissie. In het studiejaar 2024-2025 zal het volgende lustrum plaatsvinden.

Macie

Om het jaar is er een internationale studiereis voor masterstudenten Life Science & Technology. Tijdens de reis bezoeken ze instituten, bedrijven en universiteiten die werken aan Life Sciences en Biotechnology. De studenten leren hun potentiële werkgevers kennen en krijgen een voorproefje van de werkomgeving en hoe de cultuur in het buitenland in intercontinentale landen eruit ziet.

MaCo Delft

LIFE had een commissie die activiteiten organiseert voor de masterstudenten in Leiden, maar geen commissie voor de masterstudenten in Delft. Sinds 2017 is er een nieuwe commissie gevormd die educatieve en sociale activiteiten organiseert voor de masterstudenten in Delft en hun eerste activiteit, het internationale diner, bleek een groot succes!

MaCo Leiden

Onze vereniging organiseert ook activiteiten voor onze masterstudenten. De MaCo Leiden is een gezamenlijke commissie van CDL en LIFE en bestaat dus uit leden van beide verenigingen. Deze commissie organiseert educatieve en sociale activiteiten voor alle masterstudenten in Leiden van de masters Life Science and Technology and Chemistry.

Specie

Voor de 175ste verjaardag van de TU Delft met het thema Technology for Life, kon LIFE het niet laten om te helpen een geschikt evenement te organiseren. Dat jaar organiseerde de Specie het allereerste Fermentation Festival, waar teams zich konden aanmelden, hun eigen bier konden brouwen en dit bier konden presenteren. Omdat het Fermentation Festival een groot succes bleek te zijn, wordt het Fermentation Festival nu elk jaar georganiseerd door de Specie! Inmiddels is dit festival uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van LIFE.

SpoCo

De Sportcommissie organiseert onder andere de logistiek voor het team Run4LIFE op de Batavierenrace. Dit is de grootste estafetteloop ter wereld. Het begint elk jaar op het Universitair Sportcentrum van Nijmegen en gaat helemaal naar de Universiteit Twente. De SpoCo zorgt voor de inschrijving van de leden van LIFE, de overnachting, het avondeten en de training. Verder organiseert de SpoCo twee keer per jaar een sporttoernooi: de Winter- en de Zomer SpoCOlympics.

Sympocie

De Sympocie is de commissie die om het jaar het Life Science Symposium organiseert. De leden van de commissie zijn twee jaar bezig om het symposium te organiseren. Ze zorgen voor alle nationale en internationale sprekers van de dag. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het thema, dat altijd interessant is voor de LST-studenten, maar ook voor medewerkers van zowel de universiteiten als andere geïnteresseerde partijen. Voor meer informatie kun je hun website bezoeken. De huidige Sympocie organiseert het 11e Life Science Symposium, wat plaats zal vinden op 14 mei 2024.

Racie

In de Pandemie mocht er geen buitenlandreis plaatsvinden en heeft de BuLaCo plaatsvervangend een rally georganiseerd. Om het succes van deze activiteit voort te zetten is de rallycommissie opgezet. Deze commissie zet een puzzelroute uit die een team met de auto moet volgen. Tussendoor worden er spelletjes gespeeld tegen andere teams, en het team wat het best presteerde op routevaardigheid en bij de spelletjes mag zichzelf de winnaar van de rally noemen!  

VoLcie

Twee keer per jaar ontvangen de leden van de vereniging hun exemplaar van de Vision of LIFE. In dit magazine vind je een overzicht van alle komende activiteiten, de ervaringen van leden uit eerdere activiteiten, artikelen over enkele van onze alumni en speciale ervaringen van huidige Life Science & Technology-studenten tijdens hun studie of hun baan, interviews en nog veel meer. De VoLcie beheert alle interviews en stelt elke keer een mooie visie samen. Bekijk de Vision of LIFE online op de homepage van onze website!

WebCo

In 2016 is de WebCo gestart. De WebCo helpt het bestuur de website en andere digitale en programmeeruitdagingen te verbeteren. In het jaar 2019-2020 is er een geheel nieuwe website door deze commissie gemaakt!

Sponsoren