Algemeen

LST Master Leiden

De Life Science & Technology master aan de Universiteit Leiden is een hele diverse master. In deze master bouw je voort op de opgedane kennis van de bachelor en wordt je academisch geschoold om complexe problemen zelfstandig op te lossen. In deze master heb je een scala aan vakken waar je zelf de voor jouw meest interessante vakken uit kan kiezen. In deze master leer je alles over de levende cel. Welke processen er binnenin afspelen en hoe je deze zou kunnen manipuleren. Je staat in close contact met het Leiden Institute of Chemistry (LIC). In het LIC gaat het onderzoek voornamelijk over het ontwerpen en de synthese van chemische en bio-moleculaire processen, maar ook onderzoek in celbiologie en moleculaire biologie. Hierbij willen we graag begrijpen hoe fundamentele cellulaire processen en mechanismes van ziektebeelden werken. Ook gebruiken we technologie om deze systemen te manipuleren voor therapeutische doeleinde. Deze aspecten komen daarom ook voor in deze master. Er kan niet alleen onderzoek gedaan worden in het LIC maar ook in andere hoogwaardige instellingen en ziekenhuizen zoals het Leids Universitair Medische Centrum (LUMC), Erasmus Medisch Centrum, Nederlands Kanker Instituut (NKI) en in het buitenland.

De master bestaat uit vier specialisaties:

In de Research and Development specialisatie leer je oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke problemen zoals die voorkomen in gepersonaliseerde geneeskunde, chemische biologie en duurzaam gebruik van biologische bronnen. Daarnaast werk je twee jaar lang full time aan training en specialisatie. De meeste studenten vervolgen na deze specialisatie hun carrière als onderzoeker in een PhD positie.

De Educatie specialisatie bereidt je voor op een carrière als hoogwaardig docent in het voortgezet onderwijs in Nederland. Met deze specialisatie wordt je docent scheikunde en/of biologie. Aangezien je wordt voorbereid als docent in Nederland, wordt deze specialisatie alleen in het Nederlands gegeven. Daarnaast kan deze master specialisatie worden beschouwd als de voortzetting van de educatieve minor.

De Communicatie en Maatschappij specialisatie specialiseert zich in de wisselwerking tussen wetenschap en maatschappij. In deze specialisatie overbrug je de kloof tussen experts en het publiek, door kwalitatief hoogstaand onderzoek in life sciences te combineren met uitgebreide training in wetenschapscommunicatie. Na voltooiing heeft de student de nodige kennis en vaardigheden verworven om ofwel wetenschapscommunicator te worden met een sterke LST-achtergrond, of een onderzoeker met een communicerende denkwijze.

Tijdens de Business Studies specialisatie combineer je hoogwaardig onderzoek in life sciences met training in management en ondernemerschap. Je leert over analytische kaders en vaardigheden voor managementbeslissingen. De nadruk van de bedrijfsspecialisatie ligt op de toepassing van deze kaders en vaardigheden in de context van R&D-intensieve organisaties. Na voltooiing heb je de nodige kennis en vaardigheden verworven om leidinggevende verantwoordelijkheden op te nemen in zijn/haar werk.

Meer informatie over deze master kan je op de website van de Universiteit Leiden vinden of via het opleidingsteam:

Studieadviseur

De studieadviseur van de MSc LST & MSc Chemistry is Hilde Zwaan. Zij is verantwoordelijk voor goed advies en informatie naar alle master studenten. Je kan haar benaderen voor al je problemen omtrent het onderwijs en vragen over de examens, je studieplan, studievertraging, universitaire regels en meer. Ze adviseert en helpt je graag met al je vragen!

 

Tel: +31 71 527 6259

Email: msc-studyadviser@lic.leidenuniv.nl

Kamer: BM.2.20 (Gorlaeus Building)

Opleidingscoördinator

De opleidingscoördinator van MSc LST & MSc Chemistry is Margot Tjalma. Zij is verantwoordelijk voor de organisatie van beide masters. Ze is ook samen met Hilde Zwaan verantwoordelijk voor de informatievoorziening naar studenten. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor de instroom van de master studenten. Heb je vragen over de toelating en de applicatie voor deze master? Neem dan contact met haar op!

 

Tel: +31 71 527 4416

Email: msc-coordinator@lic.leidenuniv.nl

Kamer: BM.2.20 (Gorlaeus Building)

 Opleidingsdirecteur

De opleidingsdirecteur van de MSc LST & MSc Chemistry is Lies Bouwman. Zij is eindverantwoordelijke van de gehele master LST en Chemistry. Zo is ze verantwoordelijk voor de kwaliteit, inhoud en organisatie van beide masters. Ze maakt daarnaast ook het beleid voor beide masters.

 

Tel: +31 71 527 4550

Email: od-chemistry@lic.leidenuniv.nl

Kamer: BM.2.20 (Gorlaeus Building)

Sponsoren