Algemeen

LST Bachelor

De bachelor opleiding Life Science & Technology (LST) is een gezamenlijke opleiding van de Universiteit Leiden en de TU Delft. Je profiteert van de kennis en faciliteiten van twee universiteiten en ontvangt na afronding van de studie één diploma waarop beide universiteiten staan vermeld. Je combineert de vakgebieden wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie om de levende cel te bestuderen. Je leert doorgronden hoe de cel is opgebouwd en hoe processen die zich in de cel afspelen, leiden tot bijvoorbeeld gezondheid of ziekte. Op die manier kunnen toepassingen worden bedacht om de werking van cellen te beïnvloeden.

Aan de Universiteit Leiden ligt de nadruk meer op het fundamentele onderzoek. Biochemie staat hier centraal, zo leer je over genetica, eiwitvouwing, DNA/RNA-interacties en bijvoorbeeld de therapeutische doeleindes hiervan.

Aan de TU Delft ligt de nadruk meer op het toegepaste onderzoek. Biotechnologie staat hier centraal, zo leer je over industriële toepassingen van fermentatie, de werking van enzymen en het verduurzamen van bepaalde cellulaire processen.

Meer informatie over deze bachelor kan je op de websites van de Universiteit Leiden en de TU Delft vinden of via het opleidingsteam:

Studieadviseur

De studieadviseur van de BSc LST is Elise Caspers. Zij zijn verantwoordelijk voor goed advies en informatie naar alle bachelor studenten. Je kan ze benaderen voor al je problemen omtrent het onderwijs en vragen over de examens, je studieplan, studievertraging, universitaire regels en meer. Ze adviseerd en helpt je graag met al je vragen!

Telefoon +31 (0) 71 527 4634 (Leiden) en +31 (0) 15 27 82413 (Delft)
Email studieadviseur.lst@lic.leidenuniv.nl
Kamer DM216 (Leiden) en B0.120 (Delft)

 

 Opleidingscoördinator

De opleidingscoördinatoren van BSc LST is Zarlasht Khorsand. Zij is verantwoordelijk voor de organisatie van de bacheloropleiding. Ze is ook verantwoordelijk voor de informatievoorziening naar studenten. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor de instroom van nieuwe bachelor studenten. Heb je vragen over de toelating en de applicatie voor onze bachelor? Neem dan contact met haar op!

Telefoon +31 71 527 6991
Email onderwijscoordinator-bachelor-lst@lic.leidenuniv.nl
Kamer DM324 (Leiden)

 

 Opleidingsdirecteur

De opleidingsdirecteur van de BSc LST is Marco van Eijk. Hij is eindverantwoordelijke van de gehele bachelor LST. Zo is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit, inhoud en organisatie van onze bachelor. Hij maakt daarnaast ook het beleid voor de bachelor.

Telefoon +31 71 527 4628
Email od-bachelor-lst@lic.leidenuniv.nl
Kamer EE219 (Leiden)

Sponsoren