Symposium

Elk ander jaar organiseert S.V. LIFE een groots Life Science Symposium, waarbij bijna 350 studenten en wetenschappelijk personeelsleden samenkomen om te luisteren naar bekende sprekers. Binnen LIFE is het Life Science Symposium een van de meest prominente en diverse evenementen, georganiseerd door studenten zelf. Daarom hebben studenten, professoren en docenten binnen ons vakgebied de symposia hoog in het vaandel staan.

Dit jaar zal het 11e Life Science Symposium plaatsvinden op 14 mei. Het zal plaatsvinden in Theater de Veste, en het onderwerp zal zijn: Altering evolution: taking the future in our own hands. Topacademici en onderzoekers zullen ingaan op technieken en strategieën om het evolutieproces vorm te geven, waarbij ze belichten hoe deze ingrepen het leven en verschillende processen kunnen verbeteren. Gedurende de dag zullen diverse onderwerpen aan bod komen, waaronder het gebruik van bacteriofagen om antibioticaresistentie tegen te gaan. U kunt de website of Instagram bezoeken.

De thema's van de symposia richten zich voornamelijk op fundamentele levenswetenschappen of toegepaste biotechnologie, en zijn daarom sterk gerelateerd aan het studieprogramma Life Science & Technology. Thema's van voorgaande symposia waren onder andere: Immunotherapy – Enhancing the Human Defense SystemFrom Waste to Resource – Biotechnology for a Circular Economy en het thema van vorig jaar was: Sailing away from one-size-fits-all: Technological Developments in Personalised Medicine.

Do you want to know more about this and other symposia? Please look at our website for more information.

Sponsoren