Fermentation Festival

Het zevende Fermentation Festival zal plaats vinden op vrijdag 14 juni 2024 van 17:00 tot 21:00 op het voorterrein van het sportcentrum X in Delft!

Bij de studie Life Science & Technology leert men veel met betrekking tot de levende cel. Van de meest fundamentele processen in de cel, tot de biotechnologie toepasbaarheid op de cel. Hoewel dit een erg specifiek gebied is in het veld van de microbiologie, wordt de levende cel voor de productie van allerlei stoffen ingezet. Van biobrandstoffen tot voedingsmiddelen, de levende cel produceert het allemaal. Een specifiek proces, genaamd fermentatie, is een toepassing van de levende cel die men al jaren aan het perfectioneren is, voor één specifiek doel: een lekker biertje!

Hoewel het vakgebied van fundamentele celprocessen en toegepaste biotechnologie erg lastig is, wilt S.V. LIFE mensen bekend maken met de toepassingen van ons vakgebied. Met deze reden organiseert S.V. LIFE elk jaar het Fermentation Festival. Tijdens het Fermentation Festival kan elk deelnemend team zich bekend maken met de toepassing van de levende cel en tegelijkertijd zelf een lekker speciaal biertje brouwen!

Voordat het Fermentation Festival van start gaat, krijgt ieder team een korte cursus in het brouwen van bier; wat moet je wel doen en wat absoluut niet. Ook kan ieder deelnemend team een fermentatie-ton lenen S.V. LIFE, en achteraf een kleine vergoeding krijgen voor de benodigde ingrediënten. Vanaf dat punt heeft elk team complete vrijheid in wat voor speciaal bier zij willen maken, wees creatief en bedenk iets nieuws!
 

Op een zomerse dag zal het festival buiten plaatsvinden. Elk team krijgt een stand om hun eigen gebrouwen speciaal bier te verkopen! Afgelopen jaren waren er bands, foodtrucks en nog veel meer andere activiteiten om te doen op het Fermentation Festival zelf. Daarnaast is er ook een jury, bestaande uit echte bierkenners en beroepsbrouwers, die het meest creatieve en lekkerste speciaal bier zullen uitkiezen!

De vierde editie van het Fermentation Festival (’20-'21) vond online plaats op 11 juni 2021. Deze online editie is terug te zien via de volgende link.

Om je een idee te geven van hoe een fysieke editie van het Fermenation Festival er uit ziet, is er van de vijfde editie in 2022 een aftermovie gemaakt! Deze is hieronder te zien. 

De inschrijvingen voor de teams is open aan het begin van het jaar zodat de teams genoeg tijd hebben om hun bier te brouwen. Meer informatie, updates en foto’s van voorgaande jaren zijn te vinden op onze Instagram pagina (@Fermentation_Festival). Ook zijn we te bereiken op fermentationfestival@svlife.nl

Sponsoren