Partners

 

 

 

 

 


 

Octrooigemachtigde, iets voor jou?

Heb je een technische of exacte achtergrond en wil je dit combineren met recht? Heb je affiniteit met technologie, innovatie en bedrijfskunde, maar ook met taal en communicatie? Dan is het vak van octrooigemachtigde iets voor jou.

Octrooigemachtigden werken op het scherpst van de snede binnen technologie, recht en bedrijfsstrategie en adviseren hun klanten op het gebied van technologische ontwikkeling.

Als je een exacte of technische opleiding hebt op masterniveau kun je met een driejarige juridische vervolgopleiding octrooigemachtigde worden. Je adviseert uitvinders hoe ze kennis, producten en ideeën kunnen beschermen.

“Het leuke aan dit vak vind ik de diversiteit. Veel technici werken tijdens hun carrière aan één technologie. Een octrooigemachtigde komt in aanraking met een zeer breed scala aan uitvindingen, wat het werk erg interessant maakt.”

Je werkt met uitvinders en met bedrijven die hoogwaardige technologie ontwikkelen, vaak in internationaal verband. Ook kom je veel in contact met juristen en andere IE-specialisten, voer je samen met een advocaat rechtszaken bij IE conflicten en speel je een rol bij de bedrijfsstrategie van je klanten.

Wat moet je in huis hebben?

Het werk van een octrooigemachtigde is zelfstandig, veelzijdig en afwisselend en vraagt onder andere om:

  • de vaardigheid om nauwkeurig te werken en scherp te formuleren
  • creativiteit en flexibiliteit
  • inlevingsvermogen en inzicht in de markt, de concurrenten en de commerciële en strategische belangen van je opdrachtgever
  • adviesvaardigheden en sociale vaardigheden

Waar ga je werken?

Er is veel vraag naar octrooigemachtigden, bij octrooigemachtigdenkantoren en in de industrie. Door je gewilde specialisme ben je verzekerd van een uitstekend salaris. Wil je meer weten over het vak? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan met een octrooigemachtigde.

Kijk op de website van de Orde van Octrooigemachtigden voor stageplaatsen en contacten die je graag meer vertellen over ons boeiende vak.

LinkedIn Orde van Octrooigemachtigden

Sponsoren